Actie voor Azië.

Actie voor Azië.

Het nieuwe jaar is voor een groot aantal mensen in Zuid-Oost-Azië rampzalig begonnen. Er zijn grote landelijke acties gevoerd om de slachtoffers van de ramp te helpen. Met name kinderen zijn op grote schaal de dupe geworden. Als school willen we niet achter blijven, maar ook ons steentje bijdragen aan de hulp. Uit de vele mogelijkheden hebben we ervoor gekozen aan te haken bij d e hulpactie van Edukans, dezelfde stichting die elk jaar de “Operatie Schoenendoos” verzorgt. De stichting richt zich met name op hulp aan getroffen kinderen. Men heeft gekozen

voor hulp bij d e wederopbouw van scholen. We citeren uit hun nieuwsbrief:

“Het is van fundamenteel belang dat kinderen binnenkort de draad weer oppakken en naar school gaan. Onze partners in India hebben om steun gevraagd waarmee ze de scholen in de getroffen gebieden weer kunnen opbouwen of laten draaien. Pas als het puin geruimd is, kan bepaald worden wat er nodig is. Zeker is dat er veel moet gebeuren om de kinderen weer van scholing te voorzien.”

Om geld in te zamelen voor dit sympathieke doel, vragen we u of de kinderen lege (bij voorkeur limonade)flessen mee naar school mogen nemen. De opbrengst van het statiegeld maken wij dan over naar Edukans. We willen deze week, dus tot en met a.s. vrijdag, de actie houden. We rekenen op uw medewerking.

 

Comments are closed.