Stichting Caras Alegres

Maandag 24 september kregen we op school bezoek van een gastspreker; een vertegenwoordigster (Annemarie Brons) van de Stichting ‘Caras Alegres’(Spaans voor ‘vrolijke gezichten’), kwam in alle klassen langs om te vertellen over het leven in Guatemala, het verschil met Nederland, maar ook de overeenkomsten!

Dat het leven in Nederland een heel stuk luxer is, de huizen mooier zijn en we meer kleding hebben, dat werd al snel duidelijk. Maar we leerden ook dat de kinderen in de stad Quetzaltenango, eigenlijk net als wij, gewoon van sporten en spelen houden! Springtouwen, voetballen; wij houden ervan, maar zij ook. Daarom is het extra leuk dat deze kinderen hun sport & spelactiviteiten straks doen in ónze kleding; want ze zijn maar al te blij met al die sportspullen die ze gekregen hebben van ons allemaal!

December 2012/Januari 2013 zal er een verscheping van de donatie plaatsvinden naar Guatemala; de foto’s volgen!

Caras Alegres is een stichting in de achterstandswijk ‘Las Rosas’ in de stad Quetzaltenango en zet onderwijs in tegen armoede bestrijding. Ze draaien verschillende projecten waaronder kleuterklassen, kinderopvang, buitenschoolse opvang en alfabetiseringscursus. Voor meer informatie:

www.carasalegres.org